Allt vi inte pratar om

Författaren Thor Rutgersson och jämlikhetsexperten Ida Östensson utmanar kända och okända män att prata om sådant de annars aldrig pratar om. I podden möter vi komiker, politiker, skejtikoner och en världsmästare i thaiboxning. Killarna pratar om kuken, ensamhet och om att visa sina känslor. Samtidigt synar Thor och Ida sig själva och sina egna beteenden. I varje avsnitt får lyssnarna tips på ämnen att samtala om på egen hand.

 

Programledare: Ida Östensson och Thor Rutgersson
Redaktör: Thor Rutgersson
Producent: Kristoffer Malmsten
Medproducent: Tanvir Mansur
Klipp och redigering: Timmie Strandberg, Podbyrån, Kristoffer Malmsten och Tanvir Mansur Lyssna på Podcaster, iTunes, Acast eller direkt på www.alltviintepratarom.se/podcast.

Aktiv Omtanke

Aktiv Omtanke är en podcast från Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar. I podcasten diskuterar experter från Frisk & Fri hur vi kan träna och idrotta på ett säkert, nyttigt och roligt sätt – fritt från tvång och ångest. Varje avsnitt innehåller också intervjuer med aktiva från olika sporter och idrotter som bidrar med sin kunskap och sina reflektioner.

 

Den här podcasten är inte längre tillgänglig på iTunes eller Soundcloud.

 

Programledare: Thor Rutgersson
Reporter: Nike Linn Säfwenberg
Panel: Johanna Krook, Elina Johansson, Hanna Kihlander

Folkrörelsepodden

Med utgångspunkt i boken Demokratimodellen gjorde jag Folkrörelsepodden för förlaget Trinambai, 2015. Jag samtalar med 12 innovativa personer från det svenska civilsamhället i timmeslånga avsnitt. Vi behandlar ämnen som organisering, aktivism, engagemang, jämlikhet, jämställdhet, mångfald och utveckling. 

 

Den här podcasten är inte längre tillgänglig på iTunes eller Soundcloud. 

FBPOD (säsong #1, avsnitt 1-5)

Jag var programledare och redaktör för första säsongen av FBPOD, Folkbildningspodden - en podcast om studieförbundens folkbildning. 

 

De här, första avsnitten av FBPOD, finns inte längre på iTunes och Podcaster. Fram till nyligen fanns de dock på SoundCloud, men nu verkar Studieförbunden ha plockat bort äldre avsnitt även där. Avsnitten jag gjorde var säsong ett, avsnitt ett till fem. Kanske dyker de upp igen någon gång i framtiden. Lyssna på nyare avsnitt av podden på https://soundcloud.com/fbpod

 

Programledare och redaktör: Thor Rutgersson
Panel och redaktion: Lotta Åberg, Carina Sommarström, Julia Charleson