Inställt pga Panik

Om panikångest och depression

Läkarna pratar med ord som inte känns relevanta och vännerna och familjen har svårt att förstå. Vad är egentligen ångest? Hur känns den? Vad händer i kroppen, inte bara fysiskt utan emotionellt, och hur kan en förhålla sig till exempelvis panikångest? Jag berättar om min egen resa, utan pekpinnar eller läkarspråk.

Föreläsningen är på en timme med cirka en halvtimme för ett efterföljande samtal, men går att modifiera i längd och omfattning.

Pris och bokning
10 000 + moms + resa och ev. logi (på faktura)
Maila mig på thor_rutgersson@me.com

Allt vi inte pratar om

En kortare föreläsning och ett panelsamtal om mansrollen, könsnormer och ideal

OBS! Finns nu också som längre föreläsning, utan panelsamtal. 

Baserat på boken "Allt vi inte pratar om", skriven tillsammans med Ida Östensson – det här är en kortare föreläsning, följt av ett panelsamtal med frågor och ämnen från boken (finns också som längre föreläsning, utan panelsamtal). Jag leder panelen men vi sätter ihop den tillsammans, med deltagare från din ort eller organisation eller förening. Resultatet blir ett intimt samtal som inspirerar till killmiddagar och fortsatta diskussioner om allt män inte pratar om. Föreläsningen är en personlig resa genom de teman som finns i boken, med fokus på ego, psykisk ohälsa och manlighetsnormer. Innehåller allt från poesi till berättelser från verkligheten – och är ett bra alternativ eller komplement till faktatunga PP-föreläsningar. 

 

Pris och bokning
10 000 + moms + resa och ev. logi (på faktura)
Maila mig på thor_rutgersson@me.com

 

Är alla människor lika mycket värda?

En föreläsning med utgångspunkt i Demokratimodellen och annan samtida litteratur.

Föreläsningen ger en introduktion till begrepp som:
-  socialt betingat beteende 
- intersektionell analys 
- maktstrukturer och jargong
- förändringsprocesser och demokratisering

En föreläsning för organisationer och aktiva i folkrörelser/civilsamhället som vill arbeta öppet, demokratiskt, jämställt och jämlikt för ökad mångfald och förnyelse!

Pris och bokning
15 000 + moms + resa och ev. logi (på faktura)
Maila mig på thor_rutgersson@me.com