Allt vi inte pratar om

Ida Östensson och Thor Rutgersson utforskar manligheten och utmanar en rad kända och okända män i samtal om sådant som män sällan eller kanske aldrig pratar om. 

Beställ boken här:
https://www.adlibris.com/se/bok/allt-vi-inte-pratar-om-en-bok-for-killar-och-man-9789175038469

Ida Östensson är grundare till en rad organisationer och initiativ. Jämlikhetsstiftelsen Make Equal, samtyckesrörelsen FATTA, skateboardorganisationen No Limit Skate och samtalsrörelsen #killmiddag för att nämna några.

AMBIVALENS

Thor Rutgersson möter illustratören och multikonstnären Marja Nyberg genom 20 illustrerade prosadikter. Här hittar vi lyrik, prosa och bildkonst som på ett okonstlat (men stundtals utflippat) sätt beskriver resan från ung till vuxen – genom kärleksbestyr, kriser och förhållanden. Boken berör allt från psykisk ohälsa till ålderskriser och framtidsdrömmar. Det är ”dikter” från 20-årsåldern!

Beställ boken här: https://vildhallon.com/webshop-2/Bok-inbunden-AMBIVALENS-p92088699 

 

Inställt pga Panik

Varför hoppar så många från mitten av Götaälvbron? Det borde vara större chans att lyckas om en hoppar i början, ner på asfalten.

 

När livet plötsligt stannar upptäcker Mikael att han inte riktigt finns. Sjukskriven från jobbet på reklambyrån vandrar han runt i Göteborg med panikångest och tvångstankar. Plötsligt finns tid att tänka på nya saker. Och mitt i depressionen händer något annat, något oväntat.

 

Köp boken här: http://www.litenupplaga.se/1385

Demokratimodellen

Demokratimodellen är boken för dig som vill bygga en livskraftig och inkluderande förening. Den hjälper dig att övervinna stagnation, att öka tillgängligheten och att bemöta fördomar. Du får verktyg för att åstadkomma verklig förändring.

 

I Demokratimodellen får du veta hur din organisation kan använda sig av normkritisk pedagogik för att nå fler och längre. Det kan handla om att skapa generationsövergripande mötesplatser eller hitta nya sätt att ta tillvara på medlemmarnas engagemang.

 

Demokratimodellen ger dig både teoretiska perspektiv och handfasta tips som du kan omsätta i praktiken direkt. Boken innehåller även intervjuer där du lär känna elva experter som ger sina bästa råd för att åstadkomma demokrati och öppenhet på riktigt.

 

Köp boken här: http://www.trinambai.se/demokratimodellen

Generation Y spelar teater

Vilka är egentligen Generation Y? Gör en googlesökning på "åttiotalister" och du får snabbt reda på att Generation Y är lata, egoistiska, elaka och cyniska. Det här är generationen som inte bryr sig om någonting annat än sig själva. Men är det verkligen så?

 

En bok om fyra åttiotalister på en resa genom sin egen begreppsvärld. Vi får följa Peter, "J", Sara och "Regissören" när de försöker sätta upp en teaterpjäs om någonting de själva inte riktigt förstår - någonting om samhället, det kollektiva, det individuella och längtan efter ett sammanhang. Det blir till en samling dialoger och monologer om sådant en pratar om varje dag - och sådant en nästan aldrig vågar prata om utan bara tänker på när en ligger ensam i sin säng och inte kan somna.

 

Ladda ner en PDF-version av hela boken, här

 

Boken har inte längre distribution, men du kan köpa ett fysiskt ex genom att swisha 50 kronor till 0730732731 – och maila thor_rutgersson@me.com.

På samma gator

På samma gator är en bok om möten. Under tre år har Thor Rutgersson (text) och Magnus Liam Karlsson (foto) träffat och följt människor utan hem i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boken är ingen lösning på problematiken kring hemlöshet, utan ett försök att hitta och möta människorna bakom statistiken och åtgärderna. Det handlar om fördomar, och om varje människas unika historia och värde.

 

I tolv personliga och djupgående möten får läsaren möta människor från olika delar av Sverige, med olika bakgrund och ålder. Samtidigt blottar Thor och Magnus sig själva, sin inre resa och kampen mot de egna fördomarna. Det är en fängslande historia och en bok att återkomma till.

 

Köp boken här: http://www.bokus.com/bok/9789157480507/pa-samma-gator-en-bok-om-manniskor-utan-hem-i-stockholm-goteborg-och-malmo/