Mitt tillfälliga liv

Mitt tillfälliga liv är en ärlig, poetisk, klaustrofobisk och stundtals humoristisk skildring av en mans känslor kring ett bräckligt förhållande. Vi följer berättelsen under fyra somrar där de långa dagarna och ljusa nätterna lovar mer och större, samtidigt som livet står stilla. Det handlar om det manliga egot, men också om psykisk ohälsa, status och klass. Vad är lycka och vem ansvarar för att livet blir okej?
 

Allt vi inte ser

Allt vi inte ser är en bok om det obetalda och osynliga arbetet som utförs varje dag, både i hemmet och på jobbet, och som påverkar oss mer än vi tror. Det är en bok om hur vi får syn på och bryter mönster och beteenden som skaver för att tillsammans bygga en mer jämställd och schysst vardag. Det handlar om allt från ekonomi, hem och barn till socialt ansvar och känsloarbete. Skriven tillsammans med jämställdhets- och jämlikhetsexperten Ida Östensson. 

 

Inställt p g a PANIK

Roman om psykisk ohälsa. Mikael blir sjukskriven från jobbet och isolerar sig från exflickvännen och arbetskamraterna. Sakta, sakta måste han hitta nya sätt att leva. 

Abella & Kapten: Vilse i stormen

Abella och Kapten: Vilse i stormen är en barnbok som närmar sig svåra ämnen på ett lättsamt sätt. Abella och hennes pappa har flytt från ett krig. Abellas mamma finns inte längre. Måns känner igen sig. Ingen i skolan vågar prata med honom efter att hans pappa gått bort. Måns morfar berättar en fantastisk historia med apor, krokodiler och spöken. Men kanske berättar han också något om just ensamhet, sorg och vänskap?

Illustrerad av Linnea Anckers.
 

Allt vi inte pratar om

Nu i utökad utgåva

En bok om killar och män, skriven tillsammans med samhällsdebattören Ida Östensson. 

 

AMBIVALENS

Prosadikter från tjugoårsåldern, om psykisk ohälsa, olycklig kärlek och längtan. Illustrationer av bildkonstnären Marja Nyberg. 

SLUTSÅLD, NYUTGÅVA KOMMER 2024.

Demokratimodellen

En handbok för organisationer och föreningar som vill starta demokratiseringsprocesser och förnyelse. Innehåller också intervjuer med profiler från civilsamhället. Skriven tillsammans med människorättsvetaren Mirella Pejcic. 

På samma gator

En bok om människor utan hem i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bilder av fotografen Magnus Liam Karlsson. 

Generation Y spelar teater

Roman om fyra ungdomar på jakt efter identitet och mening. Boken har inte längre distribution men du kan ladda ner inlagan här: 

/files/914942/generation-y-tryck-inlaga15dec2.pdf